Aantrekkelijk beeld

Beeld kan met de juiste presentatie, de sfeer van je merk neerzetten en je merkverhaal vertellen. Beeld dat bij elkaar en de huisstijl van je merk past, zorgt voor eenheid en geeft je bezoekers een duidelijk beeld. Wil je graag persoonlijk contact met je klanten? Zorg voor persoonlijk beeld van jezelf en je bedrijf. Wil je liever je producten en/of diensten naar voren brengen? Laat mooi beeld zien. Before en after foto’s en happy customers doen het tegenwoordig goed. 

Linkbuilding en endless scrolling

Jouw bezoekers mogen nooit aan het einde van een pagina komen en dat was het dan. Ze moeten oneindig kunnen scrollen op je website en door middel van interne linkbuilding aan het einde van een pagina worden doorgestuurd naar de volgende. Zorg er dus altijd voor dat ze aan het einde van je blog naar de volgende kunnen klikken of op je landingspagina meer kunnen lezen over jou en je bedrijf op de about pagina. Knoppen en gekleurde linkjes zijn hier mooie elementen voor. Plaats ze prominent midden op en zeker onderaan de pagina.

Duidelijke contactpagina

De bezoekers van je website moeten te allen tijde makkelijk contact kunnen opnemen. Voor bedrijven die via deze weg hun conversies doen is dit een must. Verwijs er in je website dan ook vaak naar en zorg dat de pagina makkelijk te vinden is. De contactpagina staat zowel in je menubalk als in je footer. Om het nog opvallender te maken, kun je het ook een kleurtje geven of er een knop van maken. Bedrijven met een webshop gebruiken deze pagina niet voor conversies, maar wanneer klanten vragen hebben moeten ze je via deze weg net zo goed kunnen bereiken. 

Geef je klanten in je contactformulier de mogelijkheid om hun vraag per categorie te stellen, door middel van een openklap menu. Daarnaast is het belangrijk dat ze de ruimte krijgen om een bericht te kunnen schrijven en eventueel een bijlage kunnen toevoegen.

Testimonials

Je zult het zelf vast niet ontkennen. Voordat je een conversie plaatst op een website, wil je weten of de website betrouwbaar is. Nou geeft Google de mogelijkheid om klanten via je bedrijfprofiel een review of sterren achter te laten. Positieve testimonials geven potentiële klanten een betrouwbaar gevoel. Dit moet je dan ook zeker doorzetten op je eigen website, door middel van testimonials van je eerdere klanten. Laat hen een korte review schrijven over jou en je bedrijf en plaats deze op je website!

FAQ

Frequently Asked Questions. Niet alleen een manier om ervoor te zorgen dat je mailbox volstroomt met dezelfde vragen, maar ook een speelse manier om je bezoekers bewust te maken van algemene voorwaarden of de huisregels van je bedrijf!

Linken naar socials

Linkbuilding gaat natuurlijk niet alleen intern, maar ook extern naar gerelateerde merken of andere platformen van je bedrijf, zoals social media. De meeste websites hebben in hun header en/of footer de iconen van hun Instagram, Facebook, LinkedIn of Twitteraccount wel vermeldt. Een andere leuke toevoeging is om de feed van het socialmedia-account waar je het meest actief op bent in je footer te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor meer beeld op je website, maar trekt ook sneller de aandacht om meer foto’s te bekijken en je profiel te gaan volgen.