Fiori

SOAP STUDIO

Susanne, gepassioneerde wetenschapper en oprichtster van Fiori is besloten om vanuit haar hobby een serieus bedrijf op te richten. Met haar missie om duurzame, handgemaakte zepen aan de man te brengen is ieder stuk een uniek klein kunstwerk.  

Voor Soap studio Fiori heb ik Susanne mogen begeleiden tijdens de eerste stapjes naar een super toffe en passende visuele identiteit. Alle visuele elementen, zoals het logo, kleurgebruik en lettertype moeten passen bij de merkidentiteit van Fiori. We vormen voor de branding van het merk een huisstijl die we stap voor stap vormgeven. Om dit te bereiken ben ik met Susanne in gesprek gegaan om haar wensen te bespreken. We gaan daarnaast in het teken van ‘branding’ kijken naar merkelementen die haar verhaal vertellen, haar merk onderscheiden en herkenbaar maken. 

Op verzoek van Susanne heb ik een rustige huisstijl ontworpen, die de duurzaamheid van haar zepen benadrukt. Het olijventakje in het logo staat hierbij symbool voor de natuurlijke ingrediënten die in de zepen verwerkt worden.

Het sierlijke lettertype straalt de luxe uit waar deze unieke zeep voor staat. De huisstijl verwijst subtiel naar dierbare herinneringen aan vakanties in Italië, waar Susanne veel tijd met haar ouders doorbracht. Hier is haar liefde voor natuur en esthetiek gegroeid. 

Inmiddels zijn er op het gebied van branding en grafisch ontwerp al meerdere hele toffe huisstijl elementen ontworpen, zoals stickers, verpakkingen en displays in hout.

Interesse? Klik hier!